torsdag 4 november 2010

Helhelgsfisket - hela storyn

Som alla elitidrottare vet går luften lätt ur en efter en hård och målmedveten satsning. Det är därför rapporten från helghelgsfisket dröjt. Och att vi inte fick så stora fiskar som vi hoppats på.
Vad gäller tävlingshetsen så lade den sig efter ett par timmars fiskande med taktik och rackarspel mellan båtarna och stämningen var på det hela taget rätt god. Och det var tur då Björnsits i sin iver att slowtrolla upp de stora gäddorna mustade ur samtliga tre batterier till elmotorn och sedan märkte att plootern dragit ur startbatteriet till femtiohästaren. Jag kan säga att vi var rätt ödmjuka då vi ringde grabbarna i Nynäs Dirt och bad om bogsering…
Fisket då, jo det var trögt. Trots tillsynes kanonförutsättningar så fick vi inte uppleva de huggperioder vi haft i det här vattnet tidigare under hösten, utan det trillade upp någon fisk här och någon fisk där under första dagen, alla mellan 4 och 6,5 kilo.




Efter en trevlig och trång stugkväll med pizza och pilsner och en natt med förmodligen knasiga mängder inhalerad knallgas på grund av de många batterierna som skulle laddas upp var det dags för rond två.

Båda båtarna fiskade i samma område under förmiddagen och vi hade full koll på varandra. Björnsits hade ett fåtal hugg med lika många landade medan grabbarna i Dirt fick massor av hugg men långt ifrån lika många fiskar och formligen gödslade med betesmört på fjärden.
När vi tröttnat på nötandet gav H:son och jag oss av för att testa lite nya områden, vilket gick sådär. På ett grundområde fick jag en av de fulare gäddorna jag sett i levande tillstånd. Till slut styrde vi dit jag fick förra resans åttakilos och lyckades där knipa varsin sexkilos på spinn, vilket alltid är lika roligt. H:sons högg på et stort gummibete och min på en Westins Jätte.
Efter det, lagom till skymningen, åkte vi upp till den djupkant vi nött så pass att området är ett stort lila fält på plottern efter alla spåren. Vi skulle nöta ännu lite till, den här gången uppankrade och beväpnade med ett varsitt flötmete och spinnspö. Förhoppningen var att betesfisken skulle flyttat upp grundare mot kvällningen, vilket den också gjort. Dock var gäddorna fortfarande tröga. Jag hade två kontakter på en zalt och ett spinnerbait, konstigt nog båda gångerna på första kastet efter betesbyte. Omväxling förnöjer…

Och så i resans elfte timme kom den största fisken. H:sons flöte, liggande precis vid båten, var plötsligt borta och efter ett mothugg började en fin fajt. Gäddan visade sig väga 7,5 och bättre än så blev det inte den här gången. En fin fisk men som inte riktigt infriade de förväntningar vi hade på trippen.


Fint folk kommer sent

För undertecknad är mälarfiske planerat imorgon fredag och dessutom det årliga Gäddchampionatet mellan mig svågern och svärfar på söndag. (Spänningen stiger, ska någon få en fisk och vinna statyetten för första gången i tävlingens historia?)
H:son vilar sig i form och satsar på nästa helg, då han styr upp till de efterlängtade Hälsingevattnen.

Över och ut!
//Nyllet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar