tisdag 26 oktober 2010

Inför helgens fiske: Rackarspel och kapprustning

Till helgen drar Björnsits iväg på höstens enda helghelgsfiske tillsammans med frifräsarna i Nynäs Dirt bestående av Love och Staffan. Eller tillsammans förresten. Det som länge planerats som en sällskapstur har trissats till en stenhård tävling med gängbildning, rackarspel och kapprustning.

Den planerade gemensamma starkölslunchen har nu strukits till förmån för effektivt kolhydratintag i flötestrollingfart på varsitt håll. Det är bara en tidsfråga innan det gemensamma boendet avbokas. Björnsits överväger istället att gå i flytoverallsdvala på durken över natten. På det viset förloras ingen dyrbar fisketid och vi minimerar risken för sabotage.

Förutom dragbilen med trötta sommarpuckar och tejpad ruta har Björnsits hittills känts starka på kapprustningsfronten, inte minst tack vare målmedvetet och produktivt mörtstugearbete. Dock har vi ikväll nåtts av uppgifter att även grabbarna i Dirt fått fart på sina innerstadsmjärdar och det snackas om 200 mörtar över en natt att stoppa i ”livewellen” på deras amerikanska fiskemaskin. Dessutom erfar vi att de köpt en frontmonterad elmotor att bestycka skutan med…

Det blir med andra ord tufft på böljan i helgen. Kombinationen av Staffans kreativa kaos mixat med Loves militäriska kontinuitet kan bli vinstgivande. Deras samboskap ger också överlägsna möjligheter att planera, repetera strategier och bygga laganda.

Man ska dock aldrig glömma att blod är tjockare än vatten. Björnsits har fiskat ihop sedan blöjåldern, fiskar som en klan och gör det med Björnsitsen på!

Björnsits...


...på!



Love. Nynäs Dirt är inga C&R-killar direkt.
  
Staffan. Att åka trampbåt är en sak. Att få stora gäddor en helt annan...
 //Nyllet





2 kommentarer: