söndag 3 oktober 2010

Nya insättningar på gäddkontot

Den som vill ha läsa inspirerande fiskerapporter och skildningar kan sluta läsa här då det här inlägget inte borde  publicerats såvida inte det ursprungliga syftet med bloggen var att fungera som en lättsam fiskedagbok. Och i såna skriver man även om skitturer. Den som däremot vill driva lite tid kan fortsätta läsa och dessutom kolla på filmklippet nedan.
Förra helgens gäddfiske rev barriären för månaders uppdämt gäddfiskebegär och taggningen i Björnsitsteamet var enorm inför lördagens tripp på Mälaren. Vi hade en plan för dagen, fintrimmade beten och en sjujäkla god stämning i truppen. Målsättningen var dock relativt blygsam, att få uppleva ett roligt fiske och kanske kanske få bärga någon metergädda.
Efter att vi mötts av krångel med en inparkerad båttrailer, vilket sinkade oss med minst en timme, kände vi att vi var värda en riktigt actionfylld dag. Men icke! Mellan klockan 9 och 17 fick vi tre snipor och hade en följare. Det enda vi egentligen lyckades med var att få själva hugget från en snipa med på film, vilket var ganska tursamt (apropå skittur...) med tanke på att allt bildmaterial som togs under dagen är med i filmen nedan.



Björnsits är nu lite knäckta och ser fram emot lite kyla och riktigt höstfiske. Då ska vi ta stora gäddor.
//Nyllet

4 kommentarer:

  1. Där ser man, tyckte väl jag såg en röd Ockelbo när jag var ute och provkörde Trackern i lördags förmiddag. Noterar, inte utan viss skadeglädje, att jag fiskade jämt med er under lördagen trots att jag egentligen inte ens fiskade då... ;-)
    Föredömligt att rapportera även från skitpassen. Nästa generation hunters behöver lära sig att fiske är en ständig och ångestfylld kamp i uppförsbacke, endast vid fåtaliga tillfällen avbruten av ögonblick av flyktig tillfredsställelse...

    SvaraRadera
  2. Ja Ockelbon gömmer man sig inte med direkt... En klar käftsmäll att få pisk av någon som inte fiskar, men som man brukar säga måste man ner på botten för att ta sig upp igen.
    Är annars rätt inspirerad av ditt pelagiska fiske. Som norrlänningar är det ju det vi är specialiserade på. Misstänker att ditt ställe inte ligger i Ekoln. Eller?

    SvaraRadera
  3. Att det pelagiska fisket levererar känns riktigt kul. Jag ska ut på lördag igen och nöta. Det är inte i Ekoln, korrekt. Tycker du verkar vara en hyvens figur och synnerligen seriös i ditt fiske. Som norrlänning kan du dessutom säkert också hålla käft. Men trots det är mitt intresse att närmare redogöra för platsen ifråga, åtminstone såhär inför den breda allmänhetens nyfikna ögon, ganska begränsat. Men kanske skall Björnsits och Bushwackers vägar korsas någon gång? Du har ju en spinnfångad ekolnpjäs som jag är lite nyfiken på, så det finns information att byteshandla med. ;-) Använder du dig av s.k. e-post? I så fall kan man ju via den diskutera erfarenheter av storgäddjakt i Uppsalaområdet.

    SvaraRadera
  4. Det där med mejl verkar skitfränt! Jag testade din jobbadress. Är den gångbar såhär i pappaledighetstider?

    SvaraRadera