söndag 21 november 2010

Säsongsfinal med bonnatrolling

Börjar bli lite tjatigt det här att skriva ickenyheter på bloggen, men tyvärr måste jag rapportera om ännu ett skitpass under förevändningen att syftet med sidan faktiskt är att vara en fiskedagbok. Jag hade gärna slutat båtfiskeåret på ett bättre sätt än med fyra turer på raken med riktigt trögt fiske, för det kan mycket väl vara så att det här var sista passet i Ockelbon under 2010.

Idag fiskade jag med Love från Nynäs Dirt. Förbrödringen var total och av den tidigare gängmentalitet som rådit mellan Dirt och Björnsits märktes inte mycket. Love hade till och med passet igenom en Bearseat runt midjan, vilket till och med hardcorebjörnsittare som H:son och jag sällan har.
Det var trolling som stod på schemat. Dels för att spinnfiske inte var aktuellt på grund av kylan och dels för att vi ville testa viddernas gäddor.
Trolling ger utrymme för snack och i vanlig ordning planerade vi för en rad intressanta projekt, både på hemmaplan och ute ivärlden och mer eller mindre högoddsiga. Det var den stora behållningen av dagen som annars var kall som attan med starkare nordanvind än utlovat.

Fisket då? Jo vi fick en gädda. Ett enda hugg på många timmars trolling. Gammelzaltar och gammelwestinare varvat med och allehanda nymodligheter släpade i farter mellan rodd- och laxtrollarspeed – inget hjälpte. Vi körde över djupt vatten med omväxlande en och två dipsys mest för sidledsspridningens skull (man får ju inte köra sidparavaner på TDA2-vatten) och därtill ytligt fiskande släpspön. Planen var att cirkulera runt de stora stimmen med betesfisk jag sett tidigare ute på fjärdarna men de visade sig ha splittrats sedan förra veckan vilket gjorde upplägget lite svårt.

Bonnagädda och gäddbonne


Lite jobbigt var också att batteriet visade sig vara stendött när vi skulle traila i. Orsaken var att den automatiska länspumpen frusit i påläge och mustat ur allt vad som fanns i strömväg. Typiskt att det hände när Love var med då det är precis det han varnat för sedan han själv drabbades av samma sak. Dock med resultatet den gången att pumpen gått varm och smält ihop till en plasthög.

//Nyllet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar