torsdag 30 december 2010

Årets Björnsitsgädda 2010

Med flera timmar kvar på året kan Björnsits pressavdelning meddela att det blev Nyllet som tog hem titeln Årets Björnsitsgädda 2010 med sin mälarpjäs från i maj. Vikten på gäddan var något snöpliga 9,9 kilo fördelade på 110 centimeter. Teamet ser den som en värdig vinnarfisk trots att man är besvikna efter att ha misslyckats med det gemensamma målet att få en gädda över tio kilo under året.

H:son överlämnade det sedvanliga priset för Årets Björnsitsgädda redan på julafton (japp, Björnsits firar jul ihop vilket alla storfiskjägarteam med ambitioner borde göra). Detta efter att ha lagt ner alla planer på ett givande fiske i mellandagarna på grund av det närmare metertjocka snötäcket som täcker hälsingeisarna.

H:son sucker, Köder deluxe? Vad ska modellen heta?
Årets pris blev synnerligen uppskattat, då det bestod av två prototyper av H:sons helt nya gummibete. Den Brynäsfärgade är för grundare fiske och väger in på 175 gram medan den blåsilvriga är något tyngreför det djupa fisket. Midvintertesterna visar att den mjuka gummiblandningen gör att stjärten rör sig fint i låga farter och att hela betet har en glödhet vaggande rörelse genom vattnet. En förmodad dräpare till vårens och sommarens spinnfiske. Betet har ännu inte fått något namn varför förslag tacksamt mottages. Skriv en rad i bloggens kommentarsfält så har du chans att vinna ett reservdäck till en Opel Ascona. (Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.)

Med denna inteckning har Nyllet tagit Årets Björnsitsgädda 2006, 2008 och 2010. H:son har två inteckningar, 2007 och 2009.

9 kommentarer:

  1. Här var det dåligt med förslag!

    Höjer insatsen och lovar bort ett bete till den som kommer på bästa namnet! Under förutsättning att personen kan fiska vill säga.....

    /Hson

    SvaraRadera
  2. Fint Hson! Opeldäcket på fälg får vara andrapris.
    Lustigt att du tagit årets gädda udda år och jag jämna. Men i år låter vi udda vara jämnt, som man brukar säga :-)

    SvaraRadera
  3. Tja grabbar tomas från team tp i uppsala här
    det grungående gummibetet i brynäs kostym borde
    självklart döpas till "Huss" efter den legendariska spelaren i brynäs Nr 26 Anders huss
    MVH Tomas

    SvaraRadera
  4. Tjena Tomas! Vem kan glömma dom gyllene åren med Huss och grabbarna! Eller varför inte hjältarna i smurfkedjan! Nu verkar det vara gott gry i juniorerna men dom försvinner väl när dom har åldern inne tyvärr. Huss var ett bra namn på färgen men inte modellen. Ska överlägga med Nyllet om bidraget ska godkännas. Om inte annat för det fina initiativet och den goda smaken när det gäller hockey!

    /Hson.

    SvaraRadera
  5. Flera hekto gummi... Barnförbjudna namn som "Strap-on baits" Eller "The pleaser", dyker ju upp... En mer familjevänlig beteckning skulle kunna vara "Gummibjörnen" för att mixa betet med tillverkarteamet.

    SvaraRadera
  6. Nu är tävlingen avgjord!

    Gummibjörnen it is!

    Vinnaren Jocke får skriva önskemål om färg osv så kommer ett paket på posten. Lagom till vårfisket i dom mer religösa delarna av Mälaren!

    Grattis och lycka till!

    //Hson

    SvaraRadera
  7. Stort!

    Jag skulle gärna testa den grundgående varianten men, om möjligt, i blå/silverfärgen (som är en klassik mälarkiller!). Finns inga sådana tillverkade så kör jag på den djuplodande. Ska bli spännande och jag utlovar recension på bloggen. Nyllet får via mail vidarebefordra mina kontaktuppgifter (skriver jag dem här är jag rädd att folk kommer vittja min låda dagligen i jakt på betet).

    MVH
    Jocke

    SvaraRadera
  8. Nu närmar sig våren med stormsteg! På lördag blir det premiär i öppet vatten, dock inte gäddfiske utan färna. Har Nyllet skickat vidare mina kontaktuppgifter så jag kan se fram emot ett gummipaket framöver?

    SvaraRadera
  9. Jorå jag har fått uppgifterna och betet är klart. Har inte fått fingarna ur än bara. Fan va porrigt me fiske i öppet vatten. Blev själv lite sugen på mete när jag passerade Teste för några dagar sedan.

    Skitfiske då!

    /Hson

    SvaraRadera