tisdag 27 juli 2010

Pressmeddelande från Team Björnsits

Ett lovande stjärnskott och ny säkerhetsansvarig
Björnsits värvar nya medlemmar

Dagny och Lille O. Så heter de nya medlemmarna i ryktbara Team Björnsits. Dagny går in som ny säkerhetsansvarig i teamet medan jättelöftet Lille O kommer att ha en fri roll de första åren.
- Det här känns fantastiskt. Vi har länge sökt efter nya medlemmar, men då Björnsits utgår ifrån klanen så har urvalet varit begränsat. De här båda förmågorna är jag dock övertygad kommer bidra till teamets fortsatta ärbarhet, säger H:son.

Lördagen den 24 juli föddes den färskaste medlemmen i Björnsits, Lille O, alias Nyllet junior. Med sina 3660 gram fördelade på 50 centimeter kommer det för hans del inte bli tal om något storviltfiske, åtminstone inte till en början. Nu väntar en inskolning med de sedvanliga instruktionsfilmerna signerade Mick Brown och Jörgen Larsson, alltid lika uppskattade av de mer juniora blivande storfiskarna, och så småningom abborrpimpling, strömmingsryckning och mete.

- Tanken är att han sen ska växa in i rollen som Muminfiskare och lära sig hantera toppknutet, för att så småningom gå in på jerk, fluga och trolling, säger Nyllet.
- Till en början kommer vi inte att ställa några högre krav på varken Dagny eller Lille O. Nu handlar det om lagbygge och att växa in i Björnsitsrollen, vilket kan vara en nog så tung mantel att axla för den orutinerade, säger H:son.

Lille O visar musklerna





















Dagny flyttade nyligen in med H.son. Hon är med sina tio veckor det äldre av nyförvärven, men kan ändå upplevas lite valpig. Hennes goda vaktegenskaper och höga uppmärksamhet blir uppskattad, då Björnsitsteamets rockstjärnestatus lett till att medlemmarna numer sällan får fiska ifred vid vattnen. Något Dagny fortsättningsvis kommer att verka för.

Schnauservalpens väderkorn kommer även att komma väl till pass då det gäller att spåra upp potenta storfiskjägares hotspots. Björnsits efterlyser därför nu kalsonger, mössor och annat som burits av storheter inom speciellt gäddfiske. Stora belöningar utlovas.

- Om du har ett plagg, skriv i kommentarfältet så skickar vi en agent med en pengaportfölj, uppmanar Nyllet.

Björnsits - om Dagny får välja

























Vidare låter teamet meddela att både Dagnys och Lille O:s favoritsittunderlag självklart är Björnsits. (Meddelande till Bearseats sponsoransvarige: Sätt in pengar på det vanliga kontot och märk den sexsiffriga inbetalningen ”Lille O:s första trollingbåt”)

5 kommentarer:

  1. Grattis till dom nya söta medlemmarna! Väntar med spänning på att få läsa om deras första uppgifter i teamet.

    SvaraRadera
  2. Grattis till tillökningen! För övrigt har jag Mälargäddkungen Sveijers bivvy i förrådet, där finns tillräckligt med kroppsdofter för att Dagny ska kunna spåra honom över hela landet. Om ni petar ned det enorma getingboet vid förrådsdörren får ni bivvyt gratis...

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket! Mothugget är lovande, att döma av hans "fallreflex".
    En smelly bivvy från en Sveijer - taget! Jag skickar en springare!
    Tack för inlägget om familjefiske! Kom med perfekt timing för mig!

    SvaraRadera
  4. Första barnet tillät jag mig en bortovaro från vattnet på 1 ½ vecka (andra barnet tre dagar...) Det är sålunda officiellt dags för dig att uppdatera med nya storfångster från Ekoln nu. Man kan vara en kärleksfull, ansvarstagande familjefar och ändå se till att bända grovt! ;-)

    SvaraRadera
  5. Det är bloggandet som blivit mest lidande då jag faktiskt lyckats fiska lite grann, om än inte i Ekoln.
    Ska försöka åstadkomma nåt inlägg i helgen. Annars vet jag att H:son har en minst sagt uppseendeväckande fångst att blogga om. Håll utkik efter det inlägget!

    SvaraRadera